Kategorier
Skjønnlitteratur

Jeg anbefaler bøker jeg ikke har lest 31

Skuespillet til Vetle Lid Larssen har jeg lest – og fortrengt.

Vetle Lid Larssen
Kongen
Tiden 2006

Med storslegga i den ene hånda og «Symbolikk for nybegynnere» i den andre har Vetle Lid Larssen skrevet sitt første skuespill, en enakter om Megalux-direktør Reinhardt Olsen som sperres inne i kirken han vil gjøre om til supermarked. Dette er en overdreven og masete parodi på kampen mellom dagens sjelløse turbokapitalist og den kvalitetsbevisste handelsmannen av den gamle skolen – krydret med ord som «inntilknese» og «diskenspringing».

Dave Eggers
Så sultne vi er
Gyldendal 2006

«Alle ønsker vi oss – gjør vi ikke det? – en skapning som sover hjemme hos oss mens vi går rundt og slår av lyset,» innser en av hovedpersonene i tredjeboka til den amerikanske forfatterkometen Dave Eggers, en novellesamling med historier hentet fra magasiner og skrivebordsskuffen. Det blir kanskje vel mange vanlige mennesker i drift, usikre på framtiden og sultne på kjærligheten, men Eggers holder stillingen som en av USAs skarpeste unge penner.

Stephen King
Det mørke tårn 3
Damm 2006

Etter lang ventetid er det omsider blitt fart i den norske oversettelsen av Stephen Kings sju bind lange «dark fantasy»-verk The Dark Tower. Hakk i hælene på fjorårets De utvalgte kommer tredje del, Ødemarken, som opprinnelig ble gitt ut i 1991. Dette ambisiøse storverket er definitivt King for viderekomne, så kan alle andre heller gå for tegneserien Dork Tower, som går som biserie i humorbladet M.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..