Kategorier
Skjønnlitteratur Tegneserier

Jeg anbefaler bøker jeg ikke har lest 33

Hat-trick igjen! Ikke bare har jeg lest disse, men jeg har som mål å lese alt disse tre har gitt ut.

George P. Pelecanos
Svart sirkus
Cappelen 2007

Svart sirkus tar for seg USAs våpenlover, dødsstraffdebatten og drapsepidemien som rir det unge, svarte USA, og det i løpet av de ni første sidene – før vår helt, privatetterforsker Derek Strange, har rukket å skumlese den daglige kriminalspalten i avisa, «den som på folkemunne ble kalt ’razziaen’ eller ’brå niggerdød’». Pelecanos styrer som vanlig unna mysteriene, og skriver medrivende, engasjert og usentimentalt om hverdagskriminalitetens brutale ringvirkninger.

Neil Gaiman
Stjernestøv
Kagge 2007

Senere i år dukker denne romantiske fantasyhistorien opp på kino, med stjerner som Robert DeNiro, Claire Danes og Michelle Pfeiffer i rollene. Selve historien er nok ikke Neil Gaimans beste, men preget av at han begynte å få vel mye luft under vingene etter suksessen med tegneserien Sandman. Greit nok underholdning, men Gaimans serier med tegneren Charles Vess (som også illustrerte originalen av Stjernestøv) er langt bedre.

Jason
Jeg drepte Hitler
Schibsted Forlagene 2007

Det tredje albumet i Jasons storbytrilogi ble som forgjengeren Hemingway nominert til en pris på Europas største tegneseriefestival i Angoulême i Frankrike (den vant ikke). Denne gang går turen til Berlin i en alternativ virkelighet, der en iskald leiemorder blir sendt i tidsmaskin for å myrde Adolf Hitler. Et klassisk plot, og miksen av action, tidsparadokser og typiske jasonske temaer som kjærlighet, trofasthet og ensomhet sjongleres igjen på elegant vis.

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..