Kategorier
Film Skjønnlitteratur Tegneserier

Jeg anbefaler bøker jeg ikke har lest 34

Jeg har iallfall sett filmen Tsotsi.

Athol Fugard
Tsotsi
Cappelen 2007

Her kommer romanen som fjorårets sørafrikanske Oscar-vinner var basert på i norsk oversettelse, og det er sannelig på tide. Dette er den eneste romanen til dramatiker Athol Fugard, skrevet på 1960-tallet, men ikke utgitt før i 1980. Det er en sterk historie om fattigdom, desperasjon, håpløshet og håp i Soweto, der filmens politijakt, pistoler og action erstattes av en dypere utforskning av enkeltskjebnene til historiens mange karakterer.

Alan Moore
Et univers uten grenser
Egmont Serieforlaget 2007

Tegneseriemester Alan Moore slo gjennom da han skrev Swamp Thing og Watchmen for DC Comics på 1980-tallet. Denne boka samler alt det andre han gjorde for forlaget, et pussig knippe superheltserier med alt fra ikoner som Batman og Supermann til obskuriteter som Vigilante og Green Lantern Corps i rollene. Mye minner om de Ray Bradbury-aktige novellene han skrev for britiske 2000 AD, men serier som «Whatever Happened to the Man of Tomorrow?» og «The Killing Joke» er strålende.

Lindgren/Wikland
Barna i Bakkebygrenda
Aschehoug 2007

14. november i år ville Astrid Lindgren ha fylt 100 år, og jubileet markeres naturligvis på flere vis. En anledning er denne fine samlingen av de tre bildebøkene basert på Lindgrens fortellinger om barneliv i Småland på 1920-tallet. Barn i alle aldre har et forhold til Ilon Wiklands tegninger, og her får du Vår i Bakkebygrenda, Jul i Bakkebygrenda og Barnas dag i Bakkebygrenda mellom to permer.

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..