Kategorier
Skjønnlitteratur Tegneserier

Jeg anbefaler bøker jeg ikke har lest 36

I etterpåklokskapens lys: Er 100 Bullets egentlig så god, eller blei det for mye konspiranoia etter hvert?

100B

Brian Azzarello og Eduardo Risso
100 Bullets
Egmont Serieforlaget 2007

Et tidligere forsøk på å oversette denne intrikate og spennende krimhistorien til norsk strandet kjapt, men her kommer et nytt forsøk i form av de 14 første av totalt 100 kapitler i bokform. Serien kobler krim så hardkokt at egget blir grønt med stormannsgale konspirasjonsteorier og et stødig blikk rettet mot krim på gatenivå. Nyansene og språkøret til Brian Azzarello går litt tapt i oversettelsen, men streken til argentineren Eduardo Risso står seg på alle språk.

Øyvind Torseter
Avstikkere
Cappelen 2007

Etter to billedbøker for barn tar Øyvind Torseter her opp tråden etter debutboka Mr. Random. Avstikkere er en ordløs samling detaljerte tegninger, der Torseter utfordrer grensene mellom kunstbok, billedbok, opplevelsesbok og tegneserie. Resultatet er en nytenkende og forfriskende annerledes bok, der både voksne og barn må sette hjernen i sving for å få vrengt en historie ut av boka. Skjer det, vil andre historier raskt komme trillende for hver gjennomlesning.

Helen Walsh
Ludder
Aschehoug 2006

Er du klar for en ny sjanger? Der Helen Fielding med Bridget Jones-bøkene fødte begrepet «chick lit», står nå forfattere som Bella Bathurst, Jardine Libaire og Helen Walsh i spissen for en bølge Publishers Weekly har døpt «chick-lit noir», der shopping, dyre drinker og sjekking er byttet ut med grøftefyll, dop og prostitusjon. Ludder er Sex og singelliv i horestrøket i Liverpool.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..