I Ny Tids virkelige glansdager este sidetallet slik ut at det blei plass til en fjerde anbefalt-spalte, i sin helhet viet tegneserier. Her hadde jeg såklart lest alt.
Kim Deitch
Alias the Cat
Pantheon 2007
Kim Deitch er sønn av en animatør og tilhører den første generasjonen av amerikanske undergrunnstegnere på 1960-tallet, og holder så definitivt koken fortsatt. Han er sykelig opptatt av gamle stumfilmer og tidlig animasjon, noe som har manifestert i flere herlige serier om den mystiske og amoralske tegnefilmkatten Waldo. Her setter han kanskje sluttstrek, men har du ikke lest hans The Boulevard of Broken Dreams ennå, bør du skamme deg.
Haakon W. Isachsen (red.)
Asterix og vennene hans
Egmont Serieforlaget 2007
René Goscinny døde i 1977 og Albert Uderzo fylte nettopp 80 år, så det spørs hvor mange flere eventyr med Asterix og hans tapre gallere vi kan håpe på. Men i anledning Uderzos 80-årsdag fikk 37 serieskapere fra halve verden anledning til å hylle serien i form av små tegneserievignetter. De fleste bidragene er i overkant respektfulle og fantasiløse, men godfolk som David Lloyd, Baru, Boucq, Turf og Milo Manara gir hyllesten egenverdi.
Neil Gaiman og John Romita Jr.
The Eternals
Marvel Comics 2007
Neil Gaiman har ikke skrevet så mange tegneserier de siste årene, men Marvel har lokket ham tilbake til faget med frie tøyler og sikkert solid betaling. Først flyttet han de mest kjente Marvel-superheltene tilbake til år 1602 i serien av samme navn, og nå har han fått boltre seg med de lettere obskure Eternals-figurene som tegnerkongen Jack Kirby skapte midt på 1970-tallet. Vi kan kalle det respektfull revisjonisme, men grundig kjennskap til Marvel-universet fra før er nok en fordel.