Kategorier
Tegneserier

Jeg anbefaler bøker jeg ikke har lest 38

Hugo Pratt spessial!

Corto Maltese-albumet Det gyldne hus i Samarkand kommer i ny oversettelse på Minuskel til høsten, men de to andre må du fortsatt lese på dansk.

Hugo Pratt
Jesuit Joe
Faraos Cigarer 2007

Denne korte serien fra 1985 er en av Hugo Pratts merkeligste, der vi møter en amoralsk, fåmælt og mystisk mestis i uniformen til Canadas ridende politi, og som også viser seg å være etterkommer av den franskcanadiske opprøreren Louis Riel. Historien er utvidet med storyboardene Pratt gjorde til Olivier Austens film med samme navn fra 1991. Bør leses som en epilog til Chester Browns tegneseriestorverk Louis Riel.

Hugo Pratt
Corto Maltese: Det gyldne hus i Samarkand
Faraos Cigarer 2007

Der vi i Norge nettopp fikk første halvdel av Corto Maltese-sagaen i boks, går det danske forlaget Faraos Cigarer en annen vei for å presentere seriene til den italienske seriegiganten Hugo Pratt. I likhet med de norske presenteres seriene med sidevis ekstramateriale med essays, skisser og akvareller, men de danske utgavene er i klassisk albumformat og rommer også andre serier enn Corto Maltese. Dette er luksusutgaven av en av de seneste Corto-klassikerne.

Hugo Pratt
Saint-Exupéry
Faraos Cigarer 2007

I en av sine siste tegneserier (fra 1994), fabulerer Hugo Pratt rundt de siste minuttene av livet til den franske forfatteren Antoine de Saint-Exupéry (Den lille prinsen), som var en eventyrer Corto Maltese ville ha kjent seg igjen i. Flyet hans skytes ned av tyske krigsfly i 1944, og Pratt benytter anledningen til å livet hans passere revy i flere drømmeaktige og lett surrealistiske scener.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..