Kategorier
Tegneserier

Drabant vol. 3 anmeldt av Dagsavisen, Sydvesten og Empirix

Tredje og siste delDrabant-trilogien til Mikael Noguchi og undertegnede er ute, og Dagsavisen, Sydvesten og Empirix er første ute med anmeldelser.

Første og andre bok finner du for øvrig på tilbud hos både Tronsmo og Platekompaniet.

Siri Narverud Moen klinker til med oppslag over to sider i Dagsavisen, der hun blant annet skriver følgende om hovedpersonene Victor og Fredrik:

«Livene deres inneholder det samme grumset som du har lest om i avisreportasjer og i Jan Bøhlers debattinnlegg om Groruddalen i år, 25 år seinere. Men i rutene til Holen og Noguchi ser vi mer, og vi ser det fra vennegjengens indre liv. Konflikter, selvhevdelse, virkelighetsflukt, og ikke minst trangen til å sette spor etter seg preger alle menneskers liv, men for noen blir det mer skjebnebestemmende. Her bygges det med rom for temperament, og fart til å holde oppe en viss spenning hele veien.»

«Drabant-bøkene har vært velgjorte, gode fortellinger med troverdighet og nerve, og listen ligger høyt før tredje og siste bind,» skriver Kristian Hellesund i bergensavisa Sydvesten. Dommen er klinkende klar: «mesterlig avslutning».

«En av de mest vellykkede norske ungdomsseriene som er laget,» konkluderer Petter Lønningen på Empirix.no. Han fortsetter:

«Drabant vol. 3 er en av de beste, norske tegneseriene for unge siden Drabant vol. 2. Dette er en jordnær, actionfylt tegneserie om det siste, moderne ungdomsopprøret, samtidig som den kommer med krass kritikk av måten myndighetene (ikke) taklet ungt utenforskap og undergrunnskultur.»

Les de to første anmeldelsene i sin helhet under. Empirix-anmeldelsen leser du her.

D3a

D3bSydvesten

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..