Kategorier
Tegneserier

Øyvinds julekalender, luke 15: Mine tegneserietips for barn

Her er de fire tipsene jeg hosta opp da VG-siden Familieklubben spurte meg om å anbefale «tegneserier som funker på barn». Hele saken finner du her

Carl Barks 
Carl Barks’ Andeby
Carl Barks’ tegneserier om Donald Duck og Skrue McDuck er en viktig del av den norske kulturarven, det å gi barna sine disse klassikerne er en viktig kulturell ballast. I denne bokserien finner du historier om utopiske Tralla La, skattejakt i Klondyke og Latin-Amerika og hverdagsdrama i Andeby.

Raina Telgemeier og Ann M. Martin
Barnevaktklubben 
Plettfri tegneserieversjon av Martins romanserie av amerikanske Raina Telgemeier, som også har skrevet flere gode tegneserier selv. 11-åringen falt såpass for denne at hun ikke klarte å vente på oversettelsen av femte bok, men leste den på engelsk.

René Goscinny og Albert Uderzo
Asterix
I motsetning til barnebøker har det i Norge ofte vært vanskelig å finne de store tegneserieklassikerne, som for eksempel Tintin og Asterix. Førstnevnte må du fortsatt lete etter, men Asterix her heldigvis tilgjengelig igjen. Bare pass på å kjøpe historiene som er skrevet av Goscinny.

Akira Toriyama
Dragon Ball
Japansk-amerikanske Kazu Kibuishis Amuletten er en av de mest populære tegneseriene for barn og ungdom på det norske markedet, men ikke glem at det nå igjen finnes japanske tegneserier – manga – å finne i norsk oversettelse. De 42 bøkene i denne actionfylte serien har siden starten i 1984 solgt i hundrevis av millioner på verdensbasis.

Øyvind Holen og Tore Strand Olsen
Tegneserienes historie 
Jeg kunne gitt 100 tips, men isteden anbefaler jeg ubeskjedent nok min egen tegneserie om tegneserier. Hovedmålet er å gi en forståelse av at tegneserie er en særegen uttrykksform med en lang historie, og ikke minst gi tips og lyst til videre lesning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..