Kategorier
Tegneserier

Øyvinds julekalender, luke 18: Rockys kompiser

Jeg fikk dessverre aldri sjansen til å oppdatere denne saken etter som Martin «Rocky» Kellerman utvida – og innskrenka – vennekretsen. Men her er rollegalleriet fra de første årene oppsummert, opprinnelig for det norske Rocky-bladet.

s51136

Mange. Dukker opp i stripe 1.

Rocky bor oss fjærkreet Mange i utgangspunktet, men i den aller første stripa kastes han ut fordi Mange må gjøre plass til kjæresten Emma – som er blitt kastet ut hjemmefra. Emma gjør slutt, men etter en lengre ungkarsperiode blir Mange samboer med Johanna og får en datter, noe som fører til at han blir langt streitere – og er et yndet mobbeoffer.

Blant annet begynner han å høre på hiphop og reggae med mer familievennlige verdier. Ut med M.O.P., inn med Sizzla og hans mamma-hyllest ”Thank U Mamma”. Mange er basert på Martin Johansson, dataspilljournalist i Super Play, som også har fått sin egen spillspalte i det svenske Rocky-magasinet.

Tommy. Dukker opp i stripe 3.

Etter at Rocky kastes ut av Mange flytter han inn til katta Tommy, en av hans mest trofaste kompiser opp gjennom årene. Tommy er basert på Tomas Blomberg, men med unntak av at Tommy har flere kjærester, har seg med Emelies storbrystede lillesøster, er med Rocky på ferie og får seg jobb i platebutikk er det egentlig ikke så mye vi vet om Tommy. Han er ”straight man” for Rockys klagesanger og problemer.

Maria. Dukker opp i stripe 4.

Etter at Mange kaster Rocky ut og Tommy slipper ham inn, er tiden inne for å bli dumpet av kjæresten Maria. Dette er begynnelsen på flere år med drama, der Maria hele tiden spøker i bakgrunnen – og de blir da også sammen igjen med en senere anledning. I virkeligheten het Rockys store kjærlighet Anna, og det er henne Martin Kellerman har dedisert sin første Rocky-bok til.

Kanin-venninne. Dukker opp i stripe 12.

Venninne gjennom ti år, blir til slutt sammen uten større suksess. Lite sett siden.

Gonzo. Dukker opp i stripe 53.

Vi lesere blir kjent med krokodillen Gonzo etter Rockys første New York-tur, og han bruker sine første striper til å gjøre narr av Rockys basketkunnskap. Gonzo tilhører gjengen rundt Rocky, glad i hiphop, damer og uteliv. I virkeligheten heter han Dan ”Kenzo” Gellerfelt, og har også fått en spalte i Rockys svenske magasin – der han skriver om Rockys mange hiphop-referanser.

Linda. Dukker opp i stripe 59.

Papegøye-damen er en av Rockys beste venninner, men de har aldri (så vidt vi vet) hatt noe romantisk eller kroppslig på gang. Asiatisk. På Rockys alder, noe gutta konstant mobber henne idet hun bikker 30 år – og fortsatt er singel. Har en kortvarig affære med Mange. En av gutta!

Dan, Rockys brorsa. Dukker opp i stripe 61.

Spiller i utgangspunktet en perifer rolle, men kommer Rocky langt tettere inn på livet etter a) en psykose som fører til at han blir innlagt på psykiatrisk b) han blir tatt for dopsmugling og kastes i kasjotten og c) Rocky kjøper et hus til ham på landet. Selvsagt basert på Kellermans kjødelige bror, Daniel Kellerman – som også har en egen spalte i det svenske Rocky-bladet.

Emelie. Dukker opp i stripe 87

Etter flere korte forhold og one night stands innleder Rocky sitt neste alvorlige forhold etter bruddet med Maria. Etter en vellykket date slår Rocky til og flytter inn hos Emelie, og flytter ut fra Tommy. Emelie blir lettere sjokkert over tempoet, men holder ut. En stund.

Sussie. Dukker opp i stripe 95.

Rockys stadig tilbakevendende one night stand. Sussie er lettere forfylla, lukter stekt løk og fast food og er alltid tilgjengelig. Rocky bukker under for fristelsen oftere enn han skulle ønske.

Emelies lillesøster. Dukker opp i stripe 114.

Emelies storbrystede lillesøster skaper trøbbel i forholdet mellom Emelie og Rocky, ikke minst etter at Rocky sier han drømmer om en trekant. Situasjonen blir ikke bedre av at Tommy sjekker opp lillesøsteren mens Rocky blir stående siklende igjen. Vi får aldri vite hva hun heter, da gutta er mer opptatt av BH-størrelsen hennes enn navnet.

Mårten. Dukker opp i stripe 153.

Mårten dukker plutselig opp fra intet, bare for å stikke av med Emelie etter en fuktig kveld på byen. Emelie faller pladask, dumper Rocky og forlover seg med Mårten. Hun kommer riktignok på andre tanker og dumper Mårten, hvorpå Rocky og Mårten forbrødres på flatfylla på Hultsfredfestivalen.

Rippo. Dukker opp i stripe 159.

Etter at både Rocky og Mange dumpes av kjærestene sine flytter begge slukøret inn på sofaen til en ny kompis, Rippo. En spesielt mistrøstig periode av Rockys lev innledes, preget av junkfood, Playstation og søppel-TV. Stakkars Rippo makter bare å svare med å tviholde på sin rett til å se gørrkjedelige naturdokumentarer på TV, men Mange og Rocky gjennomskuer skuespillet. Basert på Mikko Uusitalo.

Roffe. Dukker opp i stripe 220.

Rolf Classon er forlagsredaktør i Galago Förlag, og innleder sitt forhold til Rocky ved å si at serien hans er en ripoff av Robert Crumbs ”Fritz the Cat”. Etter at han får nyss om at Rocky er i ferd med å bli populær, vender han plutselig tilbake – og tilbyr å gi ut serien i bokform. Siden har Rocky både blitt gudfar for Classsons barn og lånt huset hans i Hellas.

Klasse. Dukker opp i stripe 333.

Slacker-kompisen Klasse dukker opp sent, men godt – og stjeler showet med gode fyllehistorier. Høydepunktet er da han finner en flatklemt hamburger i baklomma etter en fyllekule. Det var Fylle-Klasse som skulle være snill mot Bakrus-Klasse, slik at han skulle finne noe mat da han våknet opp. Klasse blir Rockys leieboer, og da finner Rocky ut at han vil lage en The Real World-aktig dokumentar med Klasse i hovedrollen. Det blir aldri noen suksess. Basert på Lasse Berger.

Maja. Dukker opp i stripe 541.

Etter mye rabalder på kjærlighetsfronten dukker Maja opp i Rockys liv, og han er såpass fresk at han innleder forholdet med å kjøpe kjærlighetsferie til Cuba. Det blir ingen umiddelbar suksess, men Maja og Rocky holder ut med hverandre i overraskende lang tid – før det blir slutt. Etter en kort flørt med Majas venninne Emilia, tar det ikke så lang tid før de blir sammen igjen. Noe de fortsatt er, på tross av en aldri så liten forskjell og et mystisk ønske om å feriere hver for seg.

Jonas. Dukker opp i stripe ?.

Dette er litt forvirrende. I virkeligheten drar Martin Kellerman på biltur gjennom USA med skuespilleren Jonas Inde fra Killinggänget, men i tegneserien ser det mistenkelig ut som Rippo. De er nær identisk i svart/hvitt-utgave, men i fargelagt tilstand er Rippo grå og Jonas brun.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..