Kategorier
Kunst Tegneserier

Øyvinds julekalender, luke 23: Fragment

Blokk Forlag bryter ned bokformatet, og gir ut antologien Fragment som syv minihefter.

Da Anja Dahle Øverbye og Ingrid Flognfeldt Brubaker i Blokk Forlag skulle sette sammen den aller første utgaven av antologien Fragment gikk det litt i ball. Syv små hefter skulle sorteres og legges i en plastpose sammen med en innholdsfortegnelse, men i farten glemte de å legge ved Johan Harstads Norske skuffelser nr. 22–33. Antologien ble dermed – som seg hør og bør – levert i fragmenter.

Det ferske forlaget debuterte med tegneserieantologien Byrjing i 2017, men da oppfølgeren skulle settes sammen, gikk Blokk vekk fra bokformatet. Isteden gis Fragment ut stykkevis og delt i syv små hefter.

Tittelheftet er fylt med prosa, foto og illustrasjon, mens seks tegneserieskapere i tillegg har fått hvert sitt lille hefte til hvert sitt bidrag: Redaktørene har selv laget heftet Dyr blant menneskene, mens Johan Harstad, Ina Marie Winther Åshaug, Maria Midttun og Ida Neverdahl også bidrar.

Det hjerteskjærende høydepunktet er Frøydis Sollid Simonsens Hjernen er rystet, om livet etter at hun ble påkjørt i 2014, og rammet av kronisk hjernerystelse: «Når hjernen er så sliten at jeg ikke klarer å tenke, eller huske hva som nettopp skjedde eller hva noen nettopp sa til meg – finnes jeg litt mindre da?».

Opprinnelig publisert i D2. 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..