Hiphophistorie på Bylarm

Fredag 1. mars deltar jeg på konferanseprogrammet til Bylarm, sammen med Tante Ulrikkes vei-forfatter Zeshan Shakar og Audun Vinger.

Temaet for dagen er «hiphop og den nye bindestreksnordmannen», noe som spiller en viktig rolle både i Tante Ulrikkes vei og Nye hiphophoder, så dette kan bli spennende. Mer om temaet her.

Shakar gikk på Haugenstua ungdomsskole samtidig flere av artistene som dukker opp i boka mi; Jesse Jones, Kenneth Engebretsen, Sofian og Breaknecks, så her snakker vi en hiphopgenerasjon som har satt spor etter seg.

Sted: Dansens Hus. Tid: Fredag 1. mars kl. 14.

Fra programmet:

«Zeshan Shakar har klart å få til noe de færreste hadde trodd på forhånd. Med Tante Ulrikkes vei har han skrevet en debutroman som har kunne blitt lest av alle, og blitt det, fra strandstolen på ferie til Stortingets vandrehall. Med språklig fornyelse, en velfungerende form og høy litterær kvalitet, ble boka en snakkis både som roman og som politisk innlegg. Og jammen meg ble den ikke fjorårets nest mest solgte bok overhodet! Hiphop og R&B er knadd inn i boksidene i fortellingen om to gutter som tar hver sin livsvei fra samme utgangspunkt. Journalist Øyvind Holen har skrevet en rekke bøker som omhandler hiphop, Groruddalen og utviklingen av det nye Norge, og de er naturlig å sette i samme sofa.»

Én kommentar

  1. […] hadde en fin prat om hiphop, drabantbyer, minoriteter og det eksotiske ved å vokse opp i blokk på Bylarm fredag. Samtalen ble dessverre ikke strømmet eller tatt opp (bortsett fra av meg selv), so you had to be […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: