Kategorier
Hiphop Musikk Sakprosa

Karpe og cd-alderen

Kjetil Kopren Ullebø i Bergens Tidende avlegger Nye hiphophoder en liten visitt i sin anmeldelse av Karpe-konserten på USF Verftet.

Det er jo hyggelig, jeg har bare lyst til å legge til at Karpe i 2000-årene omtrent var det eneste norske hiphopbandet som faktisk klarte å treffe så bredt at de faktisk også solgte album i cd-format. Aldri solgt en løgn (2010) toppet attpåtil VG-lista.

KArpe

Ullebø skriver følgende avsnitt om boka:

«I boken Nye hiphophoder fra 2018, beskriver Øyvind Holen hvordan den norske platebransjen var i ferd med å gi opp norskspråklig rap på midten av 2000-tallet. Man kunne fortsatt få tusenvis av voksne folk til å betale 179 kroner for plater med artister som DumDum Boys og Anne Grete Preus. Men å få masse ungdommer til å betale for rap-cd-er? Glemmesak. Det var ingen penger å tjene der.

Tolv år seinere, nærmere bestemt i april 2017, spilte duoen som da het Karpe Diem tre utsolgte konserter i Oslo Spektrum, for til sammen 27.000 mennesker. Karpe ble kronet som Norges største kanskje største liveband. At ungdommer ikke gadd å betale 179 kroner for en cd-plate, hadde ikke lenger noe å si.»

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..