Kategorier
Hiphop Intervjuer Journalistikk Musikk reggae Sakprosa Skjønnlitteratur Tv

Intervju med Furuset bibliotek

Jeg er blitt intervjua av Furuset Bibliotek og Aktivitetshus. Les hele intervjuet under eller på Facebook.

Fubiak er i likhet med de fleste andre stengt, og vi lurer veldig på hva folk holder på med for tida. Derfor har vi tatt kontakt med et knippe kjente fjes og ildsjeler som bor eller kommer fra området vårt med noen spørsmål. Resultatet er en miniintervjuserie som vi legger ut hver dag i påska.

Øyvind Holen er journalist og forfatter fra Lindeberg.

– Hvordan går det med deg?

– Her går det etter forholdene er bra. Familien er frisk, og som forfatter er man jo bedre rustet til isolasjon enn mange andre yrkesgrupper, især når jeg tilfeldigvis er ute i 50 prosent permisjon for å skrive bok. Så hverdagen, om man kan kalle den det, humper avgårde, selv om situasjonen så klart innebærer mange begrensninger, mye tankevirksomhet og langsiktig bekymring. Vi får håpe vi kommer gjennom dette.

– Hvordan ser hverdagen din ut for tida?

– Faktisk ikke så fryktelig annerledes enn planlagt. Jeg jobber to dager i uka på desken til lørdagsmagasinet til Dagens Næringsliv, i hovedsak med å skru sammen avisas anmeldtseksjon. Men etter koronaen er det blitt hjemmekontor, men da er jeg godt fornøyd med at jeg har taklet å jobbe med å lage ferdige avissider på en liten laptop, iblant også via mobiltelefonen. Jeg har sittet med laptopen ved leirbålet i åpen natur og laget lørdagsavis, så det føles jo litt spesielt. Resten av uka har nok å sysle med, både bok og andre skrivearbeid, men det er ikke fritt for at det går saktere, ikke minst fordi vi har to barn som skal ha hjemmeskole, og skolene har utstyrt dem med ganske heftig hjemmeprogram – så her er det iblant kamp om laptopen.

– Hva leser du, lytter til eller ser på?

– Jeg leser alltid noe, men må innrømme at jeg er ekstra ofte innom VG.no, Dn.no og Nrk.no om dagen, men nesten ikke Dagbladet lenger. Jeg har innsett at deres forsidelayout ikke er særlig gunstig for folkehelsa, og blir mer irritert over clickbait og krisemaksimering der enn noen andre nettaviser. Ellers leser jeg alltid bøker, og nå har jeg plukket ut to postapokalyptiske norske romaner av hylla, som jeg ikke har lest før. Morten Øens «Tellemarck» var en heftig overraskelse, og deretter står Torgrim Eggens «Jern.» for tur. Jeg har også plukket fram igjen Stephen Kings influensa-apokalypse «The Stand», men den tør jeg rett og slett ikke lese igjen akkurat nå, det var traumatisk bare å bla i den. På tv har derimot kona satt ned foten for postapokalypse, så da er The Walking Dead og Black Mirror byttet ut med The Marvelous Mrs. Maisel og Peaky Blinders. Lytter: jeg koser meg fortsatt med å lage spillelister med årets beste gangstarap- og reggae/dancehall-låter, lister som blir så lange at jeg aldri kommer til å rekke å høre dem igjen.

– Har du noen gode tips til hvordan vi kan bruke dagene?

– Ro ned, koble av, slapp av. Sett deg i sofaen, gå en tur der det ikke er så mange andre folk, utforsk muligheten til å jogge litt de samme stedene. Prøv å lese noe ulest du har i bokhylla, børst støv av cd-spilleren, lån min «Groruddalen: En reiseskildring» som ebok på bibliotek og utforsk dalen i bokas fotspor.

Tusen takk, Øyvind! 💛

Link til spillelistene Øyvind nevner:

Sjekk ut ebokappen Allbok for å låne noen av titlene Øyvind nevner. Både «Tellemarck» og «Groruddalen: En reiseskildring» er tilgjengelige. 📚

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..