Kategorier
Sakprosa Skjønnlitteratur Tegneserier

Jeg anbefaler sommerlesning i Nordstrands Blad

Nordstrands Blad ba meg og et knippe andre lokale forfattere om å dele tre boktips for sommeren.

Saken er en +-artikkel, men mine tips er Harald S. Klungtveits Nynazister blant oss og tegneseriene Gamle gubber og Bryan Talbots Grandville. Les mine tips nedenfor.


Nynazister blant oss av Harald S. Klungtveit.

Ikke akkurat sommerkos, men siden den forrige bølgen med norsk nynazisme i 1990-årene festet seg såpass sterkt i våre bydeler, vil jeg anbefale å lese seg opp på denne nye og skremmende bølgen.

Harald S. Klungtveit er redaktør i nyhetsmagasinet Filter, som har dekket den nye, nordiske høyreekstremismen lenge og grundig, og her gjør han opp status så langt. Utviklingen er skremmende. Boka er fra i fjor, mens Filter i sommer følger opp med spesialmagasinet Det farlige hatet.

Gamle gubber bok 1 og 2 av Wilfrid Lupano og Paul Cauuet.

Jeg begynte min karriere som journalist og senere forfatter med å skrive om tegneserier, og dette er definitivt et medium jeg fortsatt brenner for. Et personlig høydepunkt var jo å få skrevet min egen tegneserie i tre bind: Drabant.

Uansett, det er moro å se et oppsving for oversatte tegneserier til norsk de siste årene også, selv om det meste er rettet mot barn og ungdom. Da kommer denne oversettelsen av den populære franske albumserien Le Vieux Fourneaux som en takknemlig overraskelse, en skarp, morsom og overraskende miks av samtidssatire og humoristiske eventyr i Sprint-tradisjonen.

Grandville bok 1-5 av Bryan Talbot.

Mer tegneserier! Jeg var ikke bortskjemt med at de engelskspråklige tegneseriene jeg ville lese, var å finne på biblioteket, men i dag er situasjonen en helt annen, og jeg anbefaler alle å utforske skattene du kan finne i Serieteket på Deichmanske Grünerløkka.

Grandville er en absolutt strålende engelsk tegneserie, der England tapte napoleonskrigene og har gjenoppstått som fattig sosialistisk republikk. Dette er krim, action, science fiction og historisk eventyr i ett, og ja – hovedpersonen er en grevling.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..