Kategorier
Musikk Sakprosa Skjønnlitteratur

Gettoprat i Loddefjord

Tirsdag 19. oktober kl. 18 tar jeg turen til Loddefjord bibliotek, for arrangementet Drabantbyen – bedre enn sitt rykte? 18, med Leif Bull og loddefjording Viggo Krüger, tidligere i Pogo Pops.

Programmet følger under.

Getto, slum, slaur, svenske tilstander, parallellsamfunn, levekårssone. Hvilke bilder tegnes av drabantbyen, og hvordan oppleves det for folk som bor der?

De kritikerroste forfatterne og drabantbyboerne Øyvind Holen og Leif Bull møtes for å nyansere bildet. Det blir en samtale om identitet og myter, om drabantbystemmer i litteratur og musikk, og om skremmebilder fra media, forskere og politikere. For å holde det ekte, og veie opp for oslodominans ledes samtalen av Pogo Pops-gitarist Viggo Krüger. Han vokste opp i Loddefjord på 80-tallet, og har et bankende hjerte for ungdomsarbeid i bydelen.


Øyvind Holen er journalist og forfatter og kom i 2021 ut med boka Getto: En historie om norske drabantbyer. Der nyanserer han det medieskapte skremmebildet av drabantbyen, og ser på styrker og svakheter ved å vokse opp i en flerkulturell bydel. Han står også bak tegneserietrilogien Drabant, som er en oppvekstskildring fra Groruddalen på 90-tallet.

Leif Bull er forfatter og litteraturviter, med Phd i amerikansk litteratur. Han kom i 2021 ut med boka Ganske følsom til å være fra østkanten, der han ser på drabantbystemmer i norsk litteratur fra 50-tallet og frem til i dag. 

Viggo Krüger har Phd i musikkterapi og er førsteamanuensis og leder for GAMUT på UiB. Han er også merittert musiker, mest kjent som gitarist i Loddefjordbandet Pogo Pops.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..