Kategorier
Litteratur Musikk

– Det er krig i Gaza, liksom

Får du kjeft? Blir du kritisert? Ikke fortvil, bare gjør som Carl-Erik Grimstad, Ari Behn og plateselskapboss Stein Vanebo: avdramatiser  kritikken mot deg ved å peke på krigen i Gaza.

«Jeg leser The Guardians dekning av Gaza-krigen. Nettutgaven har laget et galleri med bilder av barneofrene i den menneskeskapte katastrofen. Det er skrekkelig lesning, det velter seg i meg.»

Mannen bak ordene er Carl-Erik Grimstad, mannen som for alltid vil være best kjent som «tidligere soussjef ved slottet», i en kronikk i dagens VG. Han skriver ikke dette for å engasjere seg i situasjonen i Palestina. Nei, han bruker Gaza-krigen som skjold for å beskytte seg mot Ari Behns kritikk av ham.

«Midt i denne krisen som fortjener alle kulturarbeideres fokus, finner kongens svigersønn det for godt å lansere en kommende bok blant annet ved å servere meg en skittpakke i landets største avis,» fortsetter Grimstad.

Og som ikke det var nok. I samme avis svarer Ari Behn følgende på kritikken fra professor Trond Nordby: «Nordby er Norges smarteste tullebukk! Det er synd han ikke benytter intelligensen til noe konstruktivt, for eksempel til å skape fred i Midtøsten.»

Kanskje er det best å la andre alle former for kritikk og debatt i verden hvile mens det brenner i Gaza, men en ting er sikkert: Det er enda ynkeligere å besvare kritikk mot seg selv med å slå fast at det finnes større problemer enn dette her i verden. Dette er mediestrategien til de tre bukkene Bruse, som slipper unna ved å lokke trollet til å ta den mye større bukken som kommer senere isteden.

Kanskje var det Stein Vanebo fra plateselskapet MBN som startet trenden, da han svarte på hvorfor Melodi Grand Prix jr.-vinnerne The Blacksheeps ikke selv fikk spille på innspillingen av sin egen låt.

– Det er krig i Gaza, liksom. Personlig synes jeg det er litt ufint i forhold til at dette er 13-14-åringer som blir brettet ut på denne måten. Men det får vi bare akseptere, sa Vanebo til Dagbladet.

Så la deg inspirere av Grimstad, Behn og Vanebo neste gang du får kritikk. Får du kjeft fordi du ikke har gjort jobben sjefen ba deg om? Får du parkeringsbot? Blir du tatt for nasking? Får du dårlig karakter på skolen? Svar at du ikke skjønner hvordan sjefen/politiet/vekteren/læreren kan bry seg om slike ubetydeligheter når det er krig i Gaza.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

6 svar på “– Det er krig i Gaza, liksom”

Kjempegodt skrevet, og jeg er så hjertens enig!! Skal vi la alt stå stille her på berget når det skjer store ting ute i verden? Nå har det seg også sånn at resten av verden knapt vet at det eksisterer et land som heter Norge, og hvor det eventuelt skulle ligge… Jeg er glad for at Ari tør å si fra om tingenes tilstand, krig eller ikke krig i Gaza. Krig er alltid ille, uansett hvor den foregår, og det foregår alltid en krig ett eller annet sted. Vi må leve så godt vi kan og rydde i vårt eget rot.

Jeg er mest lei meg for at jeg ikke går på skole nå, og kan bruke samme unnskyldning som Behn og Grimstad.
– Nei, jeg har ikke gjort matteleksene, jeg har nemlig viktigere ting å bruke tida på, det er faktisk krig i Gaza.

Akkurat når det gjelder denne saken er jeg enig i at det fins langt viktigere ting. Syns de to bør ta dette på privaten om det er personlig som Herr Behn sa.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..