Kategorier
Musikk

Originalen Finn Coren

Mandag 6. desember gir Finn Coren ut ep-en Dikt, en forsmak på et kommende album basert på tekster av Jens Bjørneboe. Er det ikke på tide at også du sjekker ut en av de mest særpregede artistene i den norske musikkfloraen?


FOTO: FINNCOREN.COM

Coren debuterte med albumet The Ecchoing Green allerede i 1989, og jeg har tidligere anmeldt hans to plater basert på tekster av William Blake til solide femmere. Dessverre fant jeg ikke anmeldelsene av The Blake Project: Spring (1997) og The Blake Project: Spring: The Appendix (1998) i arkivet.

Jeg fant derimot denne anmeldelsen av Lovecloud, Corens siste album før comebacket med Olav H. Hauge-prosjektet I Draumar Fær Du i 2008.

Finn Coren
Lovecloud

Bard Records/Playground Music 1999
4/6

God oppsamling av gammelt og nytt fra Pop-Norges mest undervurderte.

Stakkars Finn Coren! Mannen er utvilsomt en av de største og mest undervurderte poptalentene i Norge, og kommer jevnlig ut med flotte plater på sitt eget plateselskap. Men den store oppmerksomheten og de hyggelige salgstallene er fortsatt fraværende.

Nå er han her igjen, med en ny dose svale, melodiøse og lekre popsanger, denne gang også med egne tekster. For der Coren tok tak i den engelske poeten William Blake på sine to forrige plater, står han her frem med egne tekster, uten at det forringer kvaliteten. Sammen med produsent Ulf W.Ø. Holand tryller Coren frem magiske stemninger, og gir sin lyse, uttrykksfulle stemme godt spillerom.

Men Lovecloud er likevel noe ujevn. Brorparten av sangene i ble halvveis innspilt under studioarbeid i 1991 og 1993, og fullført flere år senere. Og der ligger kanskje hovedproblemet med platen. For selv om det er mye fin musikk her, blir en del for snilt, pusete og uvesentlig for 1999. «Blind Little Girl», «Dwarfman» og «Shake Up The World» er eksempler på dette.

Men for all del, Lovecloud er en finfin plate som fortjener et stort publikum. Bare hør på den blendende vakre og melankolske «Everything and More», en sang som hører hjemme sammen med årets beste rocketristesser. Dette er da også Corens ferskeste komposisjon, og lover bra for fremtiden. For jeg synes denne mannen helt klart har potensiale på et større plateselskap.

Opprinnelig publisert i Osloposten.


Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..