Kategorier
Intervjuer Litteratur Musikk Sakprosa

Hva leste du da, Prins Thomas?

Mandag 28. april slapp Prins Thomas albumet Prins Thomas III. Her er min anmeldelse av kultmiksen Cosmo Galactic Prism, samt hans bidrag i Ny Tid-spalta «Hva leser du nå?».

Prins Thomas 
Cosmo Galactic Prism
Eskimo/VME 2007

Prins Thomas legger inn en seriøs søknad om å bli dj-enes favoritt-dj med denne doble cd-miksen, der han graver dypt i sin enorme platesamling.

Han kommer fram i lyset, vill i blikket og med støv i håret, bærende på alt fra progrock med Hawkwind, jazz med Bob James og funk med Parliament til ur-elektronika fra 1950-tallet, hard techno og minimalistisk house. Det hele sys sammen til en fascinerende pakke, som nok er mest moro for feinschmeckere og musikknerder.

Hva leser du nå, Thomas?

HVEM: Thomas Hermansen, alias Prins Thomas, aktuell med remiksalbumet Reinterpretations med Lindstrøm & Prins Thomas og den doble cd-miksen Cosmo Galactic Prism.

: Jeg pleier stort sett å lese når jeg reiser, og favorittene er Carl Hiaasen, George P. Pelecanos og Robert Crais – til nøds en lettlest biografi når utvalget på flyplassen ikke er bedre. Den siste boka jeg leste var Crais’ The Watchman, en actionfylt thriller med gjengangerne Joe Pike og Elvis Cole.

ETTERPÅ: Pakket klart til helgas reiser ligger George Pelecanos’ Hard Revolution, en bok jeg har spart i nesten ett halvt år. Jeg tar også med meg The Players av Jo Reynolds, en fantastisk morsom historie om skurken/taxisjåføren Colin Hayday. Jeg traff hovedpersonen selv i en taxitur fra London til Heathrow for en stund tilbake, og idet jeg satte meg inn begynte han å fortelle de villeste selvopplevde historier med tilhørende avisutklipp og bilder arm-i-arm med kjendiser. Da turen var over, sier han «resten kan du lese i boka mi, du kan kjøpe den av meg her og nå for £7.99». En skikkelig snik, men en veldig morsom bok som går unna på en kort flytur.

 Opprinnelig publisert i Ny Tid.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Hva leste du da, Prins Thomas?”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..