Kategorier
Intervjuer Musikk

Joanna Newsom: Barokk’n’roll

På scenen er Joanna Newsom indieprinsessen som fortryller med musikalske noveller, privat elsker hun Vogue og Armani.

Et kollektivt gisp av forventning går gjennom salen idet Joanna Newsom tripper inn på Sentrum Scene. Den røde kjolen strutter rundt knærne, håret er utslått og faller over skuldrene og nedover ryggen. 28-åringen ønsker publikum velkommen med et kokett «thank you! hello», fremført med den barnlige pipestemmen som er beskrevet som lyden av et omflakkende barn som suger på en sitron. En mannlig fan klarer ikke å dy seg, og plystrer ivrig mot indieprinsessen med den store harpen.

– Thank you, mam, svarer Newsom kontant, stryker fingertuppene over harpestrengene og har publikum i sin hule hånd i over to timer.

– Jeg er overrasket over at noen i det hele tatt liker musikken min, forteller Newsom til D2 to timer før hun går på scenen.

Hun spiser sushi med sukkererter. Det lange håret er bundet opp i en stram hestehale, og prinsessekjolen er byttet ut med en grå bluse og hullete blå jeans med sølvpynt. Stemmen er dypere, latteren mindre fnisete. Iblant bryter hun ut i ren knegging.

Hun ser ikke ut som den harpespillende alven fansen har forelsket seg i, hun som bor i et tre bortgjemt i de californiske skogene, og holder hoff med likesinnede musikalske særinger som Devendra Banhart og Will Oldham. Dette er Joanna Newsom i sivil, jenta som sluker Vogue og Elle, er modell for Armani, og ses på byen i New York sammen med komikerkjæresten Andy Samberg fra «Saturday Night Live».

Disse kontrastene mellom Scene-Joanna og Privat-Joanna har vært vanskelig å sluke for den ivrigste fansen.

Les resten av saken her.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Joanna Newsom: Barokk’n’roll”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..