Kategorier
Intervjuer Journalistikk Tegneserier

Stopp pressen: Spider-Woman er gravid

Spider-Woman er gravid, NRK lager sak og ringer meg for kommentar: «Marvel har alltid vært en miks av superhelter og såpeopera,» svarer jeg.

For Invisible Woman i Fantastic Four ble gravid allerede i 1967.

Jeg skal ikke påstå at gravide superhelter er dagligdags, men det er heller ikke noen sensasjon at det fødes nye superhelter, men som vanlig er hukommelsen til de som skriver om slikt så dårlig at de biter på hypen til forlaget.

«It’s new territory for Marvel, which has rarely shown pregnant superheroes,» skriver for eksempel Yahoo! Parenting.

Men det er lenge siden Susan Storm Richards, Invisible Woman, i det gamle flaggskipet til Marvel – Fantastic Four – ble gravid. Barnet Franklin Benjamin Richards ble da også en viktig del av Marvel-universet videre.

Hun ble gravid så tidlig som i 1967, i Fantastic Four Annual nr. 5. Sønnen, Franklin Richards, fødes året etter, i Fantastic Four Annual nr. 6. Den gang kalte hun seg Invisible Girl, og det var traumene i forbindelse med hennes andre graviditet, som ender i en dødfødt datter, som fikk henne til skifte alias til Invisible Woman.

Men historien slutter ikke der. Det viser seg at storebror Franklin reddet sin lillesøster ved hjelp av tidsreiser, og i 1999 dukker Valeria Richards opp som tidenes mest forsinkede attpåklatt, i Fantastic Four nr. 19.

La oss heller ikke glemme tvillingene Gwen Stacy fødte i hemmelighet, den bisarre graviditeten til Ms. Marvel og den gangen Spider-Man ble gravid. Men det er liten tvil om at superheltenes avkom pleier å dukke opp flere år etter fødselen, som Batmans sønn, Damian.

Sjekk også ut denne lista: The 10 Most Screwed-Over Children of Superheroes in Comics.

Min egen Marvel-sak av året finner du her.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..