Kategorier
Hiphop Musikk

Ukjent artist 10: Cool Calm Pete

Du tror vel ikke jeg kom meg gjennom denne bloggserien uten en eneste rapper?

Cool Calm Pete er kanskje den minst kjente, og definitivt den mest nerdete rapperen i stallen til El-Ps plateselskap Definitive Jux.

Lost er hans eneste soloalbum, mens Babbletron-albumet dukket opp på Spotify i fjor.

Cool Calm Pete
Lost
Definitive Jux/VME 2005
4/6

Denne Pete er både kul og avslappet.

Det er lett å glemme, når 50 Cent og en haug med glamourmodeller vifter med brystmusklene i en endeløs rekke musikkvideoer, men hiphop var i årevis en ganske nerdete hobby.

Tenk Prince Paul, Slick Rick, Beck, MC Paul Barman, DJ Shadow, Q-Tip og De La Soul, legg til 90-tallets backpackerhiphop og dagens undergrunnsestetikk, så nærmer du deg koreansk-amerikanske Pete Chung, alias Brooklyn-rapperen Cool Calm Pete.

Med kunstutdannelse, tykke hornbriller og tilbakelent rapping har han full kontroll over nerdeimaget, og takket være sin kjærlighet for hiphop fra pluss/minus 1990, oppfinnsomme tekster om jobber, hverdagstrøbbel og dop, samt obskure samplinger av alt fra garasjerock til jazz og koreansk funk, blir dette riktig så moro.

Pete er også en tredel av gruppen Babbletron, som med debuten Mechanical Royalty leverte en god søknad til kvalitetsselskapet Definitive Jux. Og på denne solodebuten er Cool Calm Pete inne i Def Jux-varmen. Dit bør du også slippe ham inn.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

 

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..