Kategorier
reggae

Jamaicas nye helt

Mens Vybz Kartel og Mavado er mest opptatt av å skjelle hverandre ut på det groveste, står Busy Signal parat for å befeste sitt grep om reggaetronen på Jamaica med albumet Loaded. Men hva sa du, har du ennå ikke hørt debuten Step Out? Shame, shame!

Busy Signal
Step Out

Greensleeves/Indie Distribution 2006
5/6

Det er høyt forbruk av stjerner på Jamaica, og mye svette ligger igjen på bakken før du når til topps. Nye konger dukker opp i hyppig tempo, fra Shabba Ranks på tampen av 1980-tallet via Buju Banton, Beenie Man og Bounty Killer på 1990-tallet og Elephant Man og Vybz Kartel på 2000-tallet.

Nå er Busy Signal ute etter forgjengernes skalper med dette forrykende debutalbumet. Når alle stjernene på Jamaica får boltre seg over de samme rytmesporene, stilles det enorme krav til vokalistens karisma og fantasi, og det er her Busy Signal vinner. Han imiterer forbildet Bounty Killer i duetten ”Do the Maths”, gjør en duett med seg selv i beste Redman/Reggie Noble-ånd i ”Love Me Not?”, oppsummerer de siste ti årene innen hiphop og dancehall i ”That Bad” og sjonglerer knallhard gangsta-reggae, lettbent dansemusikk, klissete ballader, skamløse poptyverier og vaskeekte soca uten glipptak.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende 20. mars 2007.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

11 svar på “Jamaicas nye helt”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..