Kategorier
Tegneserier

Ujevn romopera

Zanfyst fra Stjernerne er en erketypisk fransk romopera, med store doser action, bløt humor og lettkledde damer. Nå i dansk oversettelse.

Franskmennene liker ofte sin fantasy servert med rikelige doser action, bløt humor og lettkledde damer, rørt sammen i et gigantisk rollegalleri og en historie som ikke alltid vet helt hvor den er på vei. Det er denne etterlengtede oppfølgeren til den svært populære Zanfyst fra Troy (1994-2000) et godt eksempel på.

Bare de fire første av i alt åtte bind i førstnevnte serier er tidligere gitt ut på dansk, men kvalitetsforlaget Faraos Cigarer (hold utkikk etter den norske oversettelsen av Alan Moore og Eddie Campbells From Hell) velger å gå rett løs på den åtte bind sterke oppfølgeren – for heller å vente til den første serien er fargelagt på ny av dens franske forlag.

Uansett, Zanfyst fra Stjernerne kan leses uten et forhold til originalen. Det er et halsbrekkende eventyr, en miks av romopera og fantasy som både er irriterende og spennende om hverandre. Det beste er utvilsomt Didier Tarquins tegninger, som på sitt beste – som i den Moby Dick-inspirerte hvaljakten i bind tre – tar pusten fra leseren.

Historien er helt klart i ånden til forfatteren Alejandro Jodorowsky (John Difools eventyr), bare noen hakk barnsligere og mer lettvint. For hver blodige kampscene og fantasifulle miljøskildring får vi en solid dose lettkledde damer og bløte vitser som en regjeringsagent ved navn Bames Jond.

Christophe Arleston og Didier Tarquin
Zanfyst fra Stjernerne nr. 1-6
Faraos Cigarer
3/5

Opprinnelig publisert i Rocky.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..