Kategorier
Tegneserier

Øyvinds julekalender, luke 13: Fables

Etter 150 numre siden starten i 2002 satt Bill Willingham punktum for Fables i år, og med det den største fantasysuksessen til Vertigo siden Sandman. De 22 bøkene som samler serien er vel verdt å lese, men vis varsomhet overfor de tallrike spinoffseriene. Mer Fables her.

Mitt beste tips til julegave til den tegneserieinteresserte, eller den du skulle ønske var mer interessert i tegneserier, er selvsagt Tegneserienes historie, som jeg har laget sammen med Tore Strand OlsenBla i den her.

Bill Willingham, Mark Buckingham m.fl.
Fables Vol. 6: Homelands
Vertigo/DC Comics 2006

Etter at Sandman og Preacher takket for seg så det litt mørkt ut for forlagsetiketten Vertigo, men så kom de gode seriene som perler på en snor: Den knallharde krimserien 100 Bullets, den smarte science fiction-serien Y: The Last Man, den heftige actionserien The Losers og ikke minst fantasyserien Fables.

Sistnevnte spinner rundt følgende briljante idé: Se for deg at alle eventyrfigurene du har hørt om fortsatt lever, og at de bor i byer og på bondegårder rundt oss. Snøhvit er en iskald karrierekvinne, Drømmeprinsen er en sjarlatan og hjerteløs forfører, mens Den store stygge ulven er en hardkokt privatdetektiv.

Når Bill Willingham i tillegg tar vare på og utvikler ideen i stadig overraskende og underholdende historier blir resultatet prima underholdning.

Opprinnelig publisert i Bergens Tidende.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Ett svar på “Øyvinds julekalender, luke 13: Fables”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..