Kategorier
Intervjuer metal Musikk

Darkthrone med frie tøyler

Black metal-uka, dag 4, bonus: Et lite 2004-intervju med Fenriz i Darkthrone. Mer Fenriz her.

Det norske black metal-bandet Darkthrone er i skuddet. De er aktuelle med egen plate og samleplate med sine favoritter, og er også blitt tildelt sitt eget plateselskap.

Sammen med  Mayhem regnes Darkthrone som den store pioneren innen norsk black metal, og bandet har i 17 år utforsket sin egen mørke rockenisje. Nå opplever bandet ny høst: De har gitt ut to album på to år, Hate Them og Sardonic Wrath, og utvider virksomheten med plateselskap og samleplater med egne favoritter.

– Vi har rett og slett fått frie tøyler til å gi ut det vi måtte like av musikk vi kommer over – men kjenner jeg Darkthrone rett, vil fokuset komme til å ligge på skitten «old school» metal-stil, forteller Gylve «Fenriz» Nagell i Darkthrone.

Han snakker om Tyrant Syndicate Productions, Darkthrones egen etikett underlagt det engelske plateselskapet Peaceville. De har allerede gitt ut albumet The Merciless av Aura Noir, et norsk thrash/black metal-band med ti års fartstid og medlemmer med bakgrunn fra Mayhem og Cadaver.

– Under avlytting av råmiksen av The Merciless ble det klinkende klart at dette måtte utgis – på rappen. Andre selskaper sto allerede i kø, men vi hadde nok størst pondus, sier Nagell.

Han har også hatt ansvaret for den ferske samleplaten Fenriz Presents… The Best of Old-School Black Metal, utgitt av Peaceville. Dette er en samleplate som konsentrerer seg om røttene til black metal, med klassiske spor fra artister som Bathory, Celtic Frost, Mayhem, Nattefrost og Venom.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

5 svar på “Darkthrone med frie tøyler”

Darkthrone er best innen Black Metal, og gir-f@3n-hva-andre-mener-vi-lager-musikken!! Første gang jeg hørte de gjennom en kompis skjønte jeg ikke noen ting av hva han hadde satt på. Klarte ikke høre det Black Metal lydbildet som i dag er magien i dens unike egenart.. Så etter noen dager med tortur å støyende sus ble den klar for meg.. Å for en appellerende tilfredshet den tilførte meg.. Nå var jeg hekta på den musikkstilen.
Darkthrone både overasker å leverer med album å låter som treffer meg der det har manglet noe før. Å høre nye låter er en form for utvikling i mitt glade, mørke sinn!!!

Hail to the art you`r do creator!!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..