Kategorier
Intervjuer Tegneserier

Jeg synser om superhelter

Fredag 9. september intervjuet Bergens Tidende serieskaperne Howard Chaykin og Mike Perkins, samt yours truly, i en større sak om superhelter. Artig nok var det jeg som slapp mest til. Her kan du lese intervjuet.

Jeg får blant annet lansert en teori om at superhelter trives best i motgangstider, og opplevde blomstringstider både under andre verdenskrig, Vietnamkrigen på 60-tallet og da atomfrykten herjet som verst på 80-tallet. Etter terrorangrepet mot USA 11. september 2001 havnet superheltene i en slags identitetskrise, men slo raskt tilbake med fornyet kraft.

BT siterer meg slik.

– Like etter 11. september lanserte Marvel mange seriar om kvardagsheltar som politimenn og brannmenn. Men så brukte dei etterdønningane av terroren til å revitalisera superheltane. I Marvel-universet blei det blant anna borgarkrig, der den amerikanske presidenten hadde laga ei lov om at ein måtte registrera seg for å vera superhelt. Der hadde du den regjeringstru Iron Man på eine sida, og den skeptiske Captain America på den andre.

Mer om superheltenes borgerkrig her. Mer kvalifisert synsing om superhelter her , her, her og her.

Av oyvindholen

Father, journalist, author, and journalist in D2/Dagens Næringsliv (www.dn.no).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..